Defensem el Banc Expropiat!

A finals d’Abril, Catalunya Caixa venia un paquet d’oficines de la Vila de Gràcia a l’especulador immobiliari Manuel Bravo Solano; entre els locals venuts hi havia el Banc Expropiat. Aquesta venta va obligar a aturar el judici del 29 d’Abril, però el Banc Expropiat segueix en amenaça de desallotjament fins que el nou propietari no retiri la denúncia.

Des de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, com a membres del Banc Expropiat i veïnes de la Vila, volem fer públic el nostre suport a totes les activitats, col·lectius i persones que l’omplen de vida. Creiem que defensar el Banc Expropiat no és únicament lluitar contra el desallotjament d’un local; sinó que és, sobretot, defensar tot allò que representa.

En el seu dia a dia, el Banc Expropiat és un exemple esperançador que ens mostra que som capaces de construir unes relacions allunyades de les normes capitalistes i heteropatriarcals, de les relacions de poder i la mediació dels diners; que ens podem autogestionar i organitzar horitzontalment; que podem compartir projectes amb persones molt diverses i resistir col·lectivament. Ens mostra que existeixen formes alternatives de relacionar-nos que ens empoderen i ens doten de la força necessària per fer-les créixer.

De a mateixa manera, la defensa del Banc Expropiat també simbolitza el rebuig de l’especulació immobiliària, duta a terme per persones com Manuel Bravo, que s’enriqueix a cop d’encarir els preus d’habitatges i locals, fent desaparèixer qualsevol iniciativa que no sigui altament rentable.

Ens agrada formar part del Banc Expropiat, ser una part més d’aquesta xarxa sòlida que a poc a poc anem construint i sentir el suport de totes les companyes amb qui lluitem per aturar el desallotjament. Per això diem ben alt que… El Banc Expropiat es queda a Gràcia!

També volem mostrar el nostre suport compromés amb tots els espais okupats que estan en perill de desallotjament.

Ens calen 1000 Bancs Expropiats a cada poble i a cada barri!

Aturem el desallotjament, Manuel Bravo retira la denúncia!

Assemblea de dones feministes de la Vila de Gràcia

Maig 2014

Deixa un comentari