Comunicat davant el desallotjament del Banc Expropiat – Assemblea de Dones Feministes de Gràcia

Des de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, com a col·lectiu anticapitalista del barri i com a veïnes de la Vila, volem mostrar el nostre absolut suport al Banc Expropiat, al seu projecte, als col·lectius que en formen part i a totes les persones que l’omplen de vida; així com el rebuig públic a l’actuació policial d’aquests dies i a la militarització del nostre barri.

El Banc Expropiat no era només l’espai que aquest passat dilluns va ser desallotjat; era, és i serà un projecte construït (des de l’amor i la lluita diària) com una alternativa real a aquest sistema que ens oprimeix a totes.

En un context de precarietat derivat de la crisi capitalista, les gracienques vivim, a més, en un barri que han volgut convertir en aparador. Un barri en que les veïnes han de marxar per la gentrificació causada pel turisme massiu, en que el bombardeig constant del capitalisme més salvatge ens colpeja dia rere dia, posant al centre els interessos econòmics dels quals també en són responsables les institucions i administracions, i en el cas del Banc Expropiat, Manuel Bravo Solano, l’empresari que avant-posa els seus interessos especulatius en detriment de les necessitats de les veïnes.

En aquest context, el Banc Expropiat s’erigeix com  un projecte de la gent i per la gent, basat en la solidaritat, que fuig de l’assistencialisme, que aposta pel suport mutu com a motor per canviar el món, que defensa que existeixen formes alternatives de relacionar-nos que ens empoderen i ens doten de la força necessària per fer-les créixer, allunyades de les estructures capitalistes i heteropatriarcals que pretenen dominar les nostres vides.

Si ataquen els nostres espais d’autoorganització i lluita, si volen enderrocar els nostres somnis i desallotjar els nostres cors, que no es pensin que ens quedarem quietes, callades i submises. Si ataquen allò que estimem, respondrem juntes, solidàries, i amb més força i amb més ganes. Perquè sabem que tenim la raó, i res ens farà tirar enrere.

Ens calen 1000 Bancs Expropiats a cada poble i a cada barri!

RECUPEREM EL BANC EXPROPIAT!

Assemblea de Dones Feministes de Gràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s