COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE DONES FEMINISTES DE GRÀCIA EN RELACIÓ A LA POSADA EN MARXA DE MECANISMES DE PREVENCIÓ, DENÚNCIA I ACTUACIÓ PER PART DE LA FUNDACIÓ DE FESTES MAJORS DE GRÀCIA I L’AJUNTAMENT DE DISTRICTE CONTRA LES AGRESSIONS MASCLISTES EN ELS ESPAIS DE FESTA

Fa més de 2 anys que l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia estem duent a terme un treball per tal d’encarar les agressions masclistes que es produeixen en espais de Festa, des de la base i la responsabilitat de cada persona que munta la festa col·lectivament a la plaça o al carrer guarnit per la Festa Major de Gràcia.

Aquest treball es va enriquint any rere any gràcies al treball colze a colze entre diversos col·lectius i carrers que participen de la Festa i que han anat prenent el compromís d’avançar cap a la construcció d’espais festius confortables per les dones i les diferents identitats sexuals.

Per a nosaltres, és imprescindible abordar les agressions masclistes des d’una esfera pública i prendre un compromís col·lectiu per tal d’afrontar-les per part de tots i totes els agents de la festa. Entenent el seu paper com a màxim exponent de l’organització de la Festa Major, des de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia ens hem adreçat en diverses ocasions a la Fundació Festa Major de Gràcia per tal d’oferir els nostres coneixements i materials per a treballar tant la prevenció com la resposta a les agressions. No obstant això, la resposta que hem rebut en totes ocasions ha estat el silenci absolut.

A Gràcia al llarg dels anys s’ha anat consolidant un model de festes en sintonia al procés de
gentrificació que dia rere dia ens transforma en el barri “hipster” i “guai” de la Marca  Barcelona. Any rere any vivim unes festes massificades, militaritzades, cares, amb una alta
precarietat laboral temporalment emmarcada en els dies de festa… un model de festes que fa encara més evidents les desigualtats per raó de classe, gènere o origen presents en la societat.

Arran dels lamentables fets viscuts en el context de les Festes de San Fermín a Iruña, una
vegada més es fa evident que és en els grans espais de festa com aquest en els que el terreny
queda adobat per tal que aflori l’expressió més violenta i explícita del patriarcat. Per això des de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia ens sembla inadmissible la passivitat que davant aquests fets ha mostrat la Fundació Festa Major de Gràcia.

Per aquests motius instem a la Fundació Festa Major de Gràcia, com a màxima organitzadora de les Festes, i al Districte de Gràcia a posicionar-se i donar resposta davant la violència masclista que es produeix en el context de les Festes Majors de Gràcia mitjançant:

– La posada en marxa de dispositius i serveis d’atenció a persones que pateixin agressions en el context de la Festa Major amb un telèfon d’atenció 24h, un acompanyament i assessorament psicoemocional per part de professionals sensibilitzats en matèria de gènere i igualtat. No volem que policies masclistes i autoritaris ens donin lliçons de vida.

– Una condemna pública i explícita a qualsevol agressió de caràcter masclista i LGBTIfòbica. Tolerància zero amb les agressions en espais de festa amb una suspensió de la programació de festes si es produeix una agressió.

– Una aposta de futur pública i valenta per treballar de manera contundent de cara als anys futurs contra les agressions masclistes en espais de festa.

Així mateix, recalquem de nou que és imprescindible la conscienciació i responsabilitat de totes per tal d’encarar les agressions masclistes, una de les múltiples cares del sistema
patriarcal.

Cap agressió impune, cap agressió sense resposta!

autodefensa-feminista

3 thoughts on “COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE DONES FEMINISTES DE GRÀCIA EN RELACIÓ A LA POSADA EN MARXA DE MECANISMES DE PREVENCIÓ, DENÚNCIA I ACTUACIÓ PER PART DE LA FUNDACIÓ DE FESTES MAJORS DE GRÀCIA I L’AJUNTAMENT DE DISTRICTE CONTRA LES AGRESSIONS MASCLISTES EN ELS ESPAIS DE FESTA

  1. La lluita del mov fem de Iruna, un govern de la ciutat (EHBildu) sensible, la coordinacio de GU i Foral, i, sobretot la actitud valenta de la jove agredida, van donar com resultat la detencio en poques hores dels 5 violadors (un d,ells Guardia Civil i un altre militar, terroristes d,estat i patriarcals). La resposta popular (2 manis en dos Dies diferents) va ser massiva. El poble ha demostrat tolerancia 0 contra violacions.
    L,ajuntament es persona com acusacio particular i dona un exemple de la responsabilitat de les institucions contra violencia masclista. Un exemple q el BeC esta obligat a valorar.

  2. Retroenllaç: Activitats setmanals del 25 al 31 de juliol – Banc Expropiat de Gràcia

  3. Nosotros los taxistas de Barcelona estamos en las fiestas de gracia desde el primer minuto hasta el ultimo estamos dando vueltas por las calles y lo conocemos todo bien tenemos un pedal al que llamamos 112 que se pone en contacto con la policía inmediatamente y esta sabe que estamos pidiendo socorro o auxilio nosotros quisiéramos poder AYUDAR en este tema tan grave por lo que le solicito poder acudir a estas asambleas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s