A Gràcia activem el feminisme per combatre el feixisme!

Aquest dissabte 3 de setembre a les 12h a Jardinets de Gràcia els feixistes tornen al barri.

«Democracia Nacional – Los españoles primero», partit polític d’extrema dreta amb discurs anti-immigració i de contingut xenòfob, ha convocat concentració en contra del tancament de la Llibreria Europa, en defensa de catòlics, sacerdots i en suport a Pedro Chaparro i Jorge del Valle.

S’oposen al tancament de la Llibreria Europa. Aquesta llibreria, ubicada al carrer Sèneca, ha estat l’epicentre de difusió del nazisme a Barcelona durant els últims 24 anys, contenia llibres on es negava l’holocaust i, en vàries ocasions, ha estat el punt de trobada de l’extrema dreta espanyola. És un local on sempre s’ha fomentat l’atac a grups que promoguin l’autodeterminació de qualsevol poble que no sigui l’espanyol, l’atac a qualsevol religió que no sigui la catòlica i la classificació desigual de les persones, segons el seu gènere o el seu origen. L’establiment és propietat del neonazi Pedro Varela, condemnat anteriorment per justificar actes genocides.

Els catòlics i sacerdots que defensen aquesta gent són els que promouen l’antiavortisme i el no-dret a decidir de les dones. Són els que diuen que l’homosexualitat és una malaltia i alhora abusen sexualment d’infants en escoles i esglésies.

Pedro Chaparro, al que li volen mostrar suport amb aquesta convocatòria, és vicepresident de Democracia Nacional i condemnat pels fets succeïts al centre cutural-llibreria Blanquerna que la Generalitat de Catalunya té a Madrid. Actualment li demanen, juntament amb Jorge del Valle, cinc anys de presó per coaccions al fotoperiodista Jordi Borràs.

Desde l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia creiem necessari visibilitzar el rebuig cap a totes aquestes idees i pràctiques de l’ultradreta i contrarestar-les, un cop més, amb les de la Gràcia que volem:

una Gràcia sense desigualtats per raó de classe, gènere o origen,

una Gràcia on les dones podem caminar pel carrer a qualsevol hora del dia lliurement sense ser jutjades ni intimidades i on no estem relegades exclusivament a l’àmbit privat i domèstic,

una Gràcia laica on no s’imposa una forma de vida a través d’una religió,

una Gràcia gens ultraconservadora on poder mostrar el nostre afecte on volem i amb qui volem,

una Gràcia sense agressions; ni masclistes, ni islamòfobes, ni racistes.

És per això que volem convocar a totes les veïnes i veïns tant a les 11h a Jardinets de Gràcia, com a les 11.30h a la pl. de la Vila per visibilitzar, ben clar, que les seves actituts feixistes a Gràcia NO PASSARAN!

IMG_20160831_183744-1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s