#AixòÉsMasclisme

Fa quatre setmanes al bar Jamboree, situat a la plaça Reial de Barcelona, es produïa una agressió sexista. La noia agredida, després d’apartar d’una empenta a l’agressor, va decidir anar al servei de seguretat de l’establiment per avisar del que havia passat i exigir que expulsessin l’agressor. Quan els ho va explicar, els segurates de la porta van tractar-la de boja i, finalment, van acabar-li dient que si en un primer moment havia estat ballant amb el noi que la va agredir què s’esperava. Dit d’una altra manera, que si havia començat una interacció amb el noi en qüestió i després havia decidit que no, s’havia buscat el que li havia passat.
Volem mostrar el nostre absolut rebuig a actituds masclistes com aquesta, que malauradament no són fets aïllats dins dels espais d’oci nocturn. Els espais de festa són entesos com un parèntesi en la vida quotidiana i són viscuts com espais de trencament de la rutina i de l’ordre establert. Conseqüentment, en ells s’evidencien les violències estructurals que en el dia a dia poden quedar més amagades, i és que el que passa a la festa no deixa de ser un reflex del model de societat en la que vivim. És així com sota el paraigües de la festa, l’alcohol i les drogues es produeixen, dia rere dia, agressions masclistes en els espais d’oci nocturn.
Cada vegada és més freqüent veure que en les festes de barri s’apliquen protocols contra les agressions masclistes, elaborats des del treball colze a colze entre col·lectius locals. Aquesta feina, imprescindible, és el primer pas cap a la construcció d’espais de festa feministes. Però el camí és llarg, i també creiem important començar a assenyalar els locals i establiments del nostre barri i de la nostra ciutat que emparen actituds i agressions masclistes per no deixar impunes la passivitat i permissivitat que aquests tenen amb actituds sexistes, masclistes i lgtiòbofes. Si volem que els espais de festa estiguin lliures d’agressions hem de començar a assenyalar-ne els còmplices i, per tant, hem de començar fer un boicot actiu a bars com el Jamboree, que no només toleren agressions masclistes i es neguen a actuar quan se’n produeixen sinó que culpabilitzen a la persona agredida.
PER UNA FESTA LLIURE D’AGRESSIONS SEXISTES, DONEM L’ESQUENA ALS BARS QUE EMPAREN EL MASCLISME!
Si saps d’algun bar o local que tolera agressions d’aquest tipus, no dubtis en assenyar-lo! Enganxa-li l’enganxina!
Nosaltres ho tenim clar, #AixòÉsMasclisme. I ja hem dit prou!
4       6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s